Ik kan en wil meer!

pexels-arthur-krijgsman-7906798

Ons daltononderwijs zorg voor een lesaanbod op verschillende niveaus. Zo sluiten we al goed aan bij de leermogelijkheden van ieder kind. Heeft een kind, naast dit aanbod, behoefte aan meer verdieping en verbreding, dan wordt dat verzorgd in de vorm van projecten die speciaal voor deze leerlingen zijn ontwikkeld. We dagen hen uit om hun talenten te ontwikkelen en zetten ze aan tot leren.

De leerlingen die meer nodig hebben, krijgen les van een speciaal voor deze groep aangestelde leerkracht, die is gespecialiseerd op het gebied van hoogbegaafdheid. Twee keer in de week werken de leerlingen met deze juf, meestal met twee of drie jaargroepen tegelijk. Naast de basisvakken besteden we ook aandacht aan leervaardigheden en aan de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Afhankelijk van de begeleiding die nodig is, is deze groep niet groter dan 6-8 kinderen. Daarnaast kunnen deze kinderen gebruik maken van extra lessen op De Evenaar. Ouders schrijven hun kind hiervoor zelf in.

We streven ernaar dat deze leerlingen met een goede werkhouding en met plezier in leren naar het voortgezet onderwijs gaan.

Voor het eerst naar school

Als uw kind op onze school aangemeld is, nemen we 2/3 maanden voor de vierde verjaardag contact op om meer informatie met elkaar te delen.

Het team

Ons team werkt enthousiast, hecht en deskundig aan goed onderwijs en een veilige omgeving voor onze leerlingen.