Maak kennis met onze school

pexels-pavel-danilyuk-8422249

We vertellen u graag meer over onze school en wat ons zo bijzonder maakt: De Meander is een openbare basisschool in de wijk Batau (zuid) in Nieuwegein. Onze school is kleinschalig en heeft naast een open karakter, een groene omgeving en veel buitenspeelmogelijkheden. Op de Meander vinden wij een fijn speel, leer- en werkklimaat belangrijk.

Leerlingen en leerkrachten werken veel met elkaar samen, waardoor iedereen elkaar kent en helpt. Dit geeft de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel. Leerkrachten werken samen in leerteams aan het geven van goed onderwijs.​​

Wij betrekken ouders graag bij onze school. Als ouder bent u onze samenwerkingspartner en er zijn genoeg activiteiten waarbij ouders kunnen helpen en/of een kijkje kunnen nemen in de school. Samen zorgen we ervoor dat kinderen tot leren kunnen komen en zich optimaal ontwikkelen, zodat ze later vol vertrouwen de vervolgstap naar het voortgezet onderwijs kunnen maken.

Goed onderwijs

Goed onderwijs zorgt voor een goede basis. Wij verzorgen goed onderwijs door te werken met sterke, actuele methoden, eigen werkboekjes en extra materialen zoals Chromebooks. De instructielessen worden gegeven door de effectieve manier van kennisoverdracht vanuit de principes van EDI (Effectieve Directe Instructie). Ook krijgen kinderen vanaf de kleutergroep tot ze naar het voortgezet onderwijs gaan Engelse les.

kids in classroom

Leren zichtbaar maken

We betrekken kinderen bij hun eigen leerproces om zelfstandigheid en eigenaarschap te vergroten. Ze mogen ontdekken wat ze willen en waar ze goed in zijn, waardoor hun zelfvertrouwen groeit. Welbevinden vinden wij enorm belangrijk als basis. Als een kind met plezier naar school gaat, kan het zich beter ontwikkelen. Zowel bij de kernvakken als sociaal-emotioneel.

Foto 20

Voor het eerst naar school

Als uw kind op onze school aangemeld is, nemen we 2/3 maanden voor de vierde verjaardag contact op om meer informatie met elkaar te delen.

Het team

Ons team werkt enthousiast, hecht en deskundig aan goed onderwijs en een veilige omgeving voor onze leerlingen.