Het laatste Nieuws

Orkest in de wijk

 

Orkest in de wijk

Na het grote succes voorgaande jaren van het project ‘Orkest in de Wijk’, gaan we in 2017 ook weer van start in Batau-Zuid. Het doel is om kinderen op een speelse manier, met elkaar muziek te laten maken op echte muziekinstrumenten. Er is geen voorkennis nodig; iedereen kan en mag mee doen. Het project wordt ook dit jaar afgesloten met een concert in de grote zaal van De KOM. Dit zal op 9 juni a.s. zijn.

We bieden de kinderen we de volgende instrumenten aan:

- Gitaar

- Dwarsfluit

- Saxofoon

- Viool

- Keyboard

- Percussie

Deelname is voor kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8. In verband met de leskosten, huur en onderhoud van de instrumenten wordt er een eigen bijdrage van €5 per les gevraagd. Het wijkorkest ‘Batau-Zuid gaat vanaf donderdag 23 maart repeteren op: DONDERDAG van 16.15 17.15 We zijn op dit moment druk bezig met het vinden van een geschikte locatie. Na de aanmelding wordt u hierover zo snel mogelijk ingelicht. Het orkest draait mee met het ritme van de school, tijdens de schoolvakantie is er dus géén orkestrepetitie.

Aanmelden kan tot en met maandag 20 maart via ons e-mailadres: wijkorkest@dekom.nl. Zet in de mail ook de keuze van het instrumenten, persoonlijke contactgegevens en de school van uw kind.

TIP voor de keuze van een instrument:
Wilt uw kind graag mee doen, maar weet het nog niet met welk instrument?

Zoek filmpjes van de instrumenten op internet. Dat geeft een idee hoe een instrument klinkt en wat het kan.

We hopen uw kind snel te zien bij het wijkorkest ‘Batau-Zuid’! Op vrijdag 10 maart kom ik in de groep van uw kind iets vertellen over het project.

Mede namens de docenten, Matthijs Barnhoorn (Docent De KOM)